Buletin informativ sindical 02.07.2013

Noi disponibilizări la stat. 3.000 de angajați din zece ministere vor rămâne fără job

Guvernul va disponibiliza angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, va desfiinta posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va reduce numarul functiilor de conducere la 12%. Scaderea numarului functiilor de conducerela maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

Sursa: www.finantistii.ro

 

Minerii, din nou în stradă

Marin Golea, președintele Sindicatului Minerul Rovinari, a declarat astăzi pentru Radio Târgu Jiu că a fost declanșat un referendum în rândul angajaților CE Oltenia, pentru ca minerii și energeticienii să stabilească modalitățile de protest. Sindicaliștii sunt îngrijorați de faptul că, deși conducerea a promis că în lunile de vară CE Oltenia va intra pe piață, realitatea este alta.

Sursa: www.pandurul.ro

 

Discuții între sindicaliștii gălățeni, patronate și Guvern: Liberalizarea prețului la gaze, amânată cu un an?

Sindicaliștii gălățeni care au protestat săptămâna trecută la București împotriva anunțatelor creșteri de tarife la gazele naturale au reușit să determine Ministerul Economiei să înființeze o comisie mixtă care să facă lobby în acest sens pe lângă Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional. Așa cum s-a stabilit în urma protestului de miercurea trecută, săptămâna aceasta sindicaliștii din Chimie și Petrochimie, alături de cei de la FSS Metarom (din care face parte Sindicatul Siderurgistul AMG), au avut o întâlnire cu ministrul Constantin Niță și cu reprezentanți ai confederației patronale CONPIROM. “S-a încheiat un acord de sprijin reciproc între sindicate, patronate și factori guvernamentali, pentru a convinge Comisia Europeană și FMI să amâne cu un an liberalizarea prețului la gaze, iar prețul să fie majorat în cuantum mai mic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crișan.

Sursa: www.viata-libera.ro

 

Nemții de la Dräxlmaier spun că fac disponibilizări din cauza” Automobile Dacia

Lisa Dräxlmaier Pitești, cea mai veche fabrică din România a grupului german ce are cinci fabrici la noi, unde sunt produse cablaje pentru industria auto, va da afară 292 de angajați, adică 8% din personalul fabricii din Pitești, respectiv 2% din totalul angajaților din România. Aceasta în condițiile în care board-ul companiei germane susținea, în urmă cu două săptămâni, că anul acesta va face 1.500 de angajări la fabricile sale din Codlea și Satu Mare.

Sursa: www.arges24.ro
 
 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153