Buletin informativ sindical 04.06.2013

5.000 de mineri ies in strada

Mitingul este organizat de Federatia Nationala Mine Energie (FNME) la solicitarea tuturor sindicatelor. “In urma intalnirii sindicale, FNME a hotarat ca, incepand de joi, 30 mai 2013, orele 12:00, in municipiul Targu Jiu sa se desfasoare un miting-mars, la care vor participa aproximativ 5.000 de lucratori din cadrul CEO.

Cei 209 responsabili sindicali prezenti la sedinta au stabilit ca actiunile sindicale se vor desfasura indiferent de actiunile de intimidare la care vor fi supusi lucratorii, inclusiv blocarea mijloacelor de transport, caz in care membrii de sindicat vor face deplasarea din zonele miniere spre Targu Jiu pe jos. Protestul va continua pana la solutionarea tuturor revendicarilor”, a declarat presedintele FNME, Marin Condescu.

Sindicalistii vor un “dialog corect si constructiv” cu guvernantii si actionarul minoritar al societatii.

Sursa: www.ziare.com

 

Salariații din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au participat la greva japoneză

Circa 1.700 de salariați din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), au participat la greva japoneză organizată de Sindicatul Național Profesional al Drumarilor din România. Sindicaliștii protestează față de intenția administrației de a reduce salariilor angajaților.

Cea mai mare parte a personalului companiei, circa 3.700 de salariați care fac parte din Sindicatul Drumarilor “Elie Radu”, nu s-au alăturat protestului, deși au aceleași nemulțumiri. Faptul că mișcarea sindicală din cadrul companiei e divizată nu constituie o piedică în calea acumulării tensiunilor, iar când va fi atins punctul critic, acțiunile revendicative se vor generaliza.

Sursa: www.cugetliber.ro

 

Plăți compensatorii de la stat pentru concediații de la Combinat de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște

Sindicatul Metalurgistul Mechel din cadrul fostului Combinat de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște crede că plățile compensatorii, plățile concediilor de odihnă și primele de vacanță pentru cei peste 500 de oțelari concediați vor fi reglementate până cel târziu la începutul lunii iulie.

Potrivit liderului Sindicatului Metalurgistul Mechel, Gabriel Banu, soluția administratului judiciar a fost oferită de Legea 200 și în acest sens s-a depus un dosar la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, pentru a se obține o parte din banii necesari din Fondul de Garantare, acest lucru scurtând într-o oarecare măsură timpul până la primirea drepturilor bănești de către cei peste 500 de concediați.

Sursa: www.jurnaldedambovita.ro

 

S-a deschis un portal de joburigratuit pentru companii, printr-un proiect european al sindicatului “Cartel Alfa”

În cadrul proiectului s-au organizat cursuri de calificare în meseria de lucrător în comerț, comerciant mărfuri alimentare, mecanic auto, instalator, operator introducere și validare date, bucătar, ospătar, vânzător în unități de alimentație, patiser, brutar, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, fierar betonist, montator prefabricate, zidar, pietrar, tencuitor, lucrător în structuri pentru construcții, confecționer tâmplărie aluminiu și mase plastice, confecționer articole din textile, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor.

Sursa: www.ro.stiri.yahoo.com

 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153