Buletin informativ sindical 11.06.2013

Negocierile dintre administrația și sindicatele din CE Oltenia sunt în impas

Participanții au luat o pauză, din cauză că niciuna din părți nu renunță la propria propunere. Administrația vrea în continuare trimiterea angajaților în concediu fără plată, iar sindicatele insistă pentru șomajul tehnic. Negocierile vor fi reluate când părțile se vor calma.

Sursa: http://www.pandurul.ro

 

50 de angajați ai Nitroporos și Viromet Victoria au protestat în centrul orașului, unde și-au montat recuzita și pentru o mică scenetă, intitulată “FMI dictează, Guvernul execută”

Aproximativ 50 de sindicaliști de la societățile din chimie și petrochimie din Făgăraș și Victoria au protestat, ieri, în fața Prefecturii Brașov într-un mod inedit, au făcut o mică scenetă de teatru: au adus o cruce, un sicriu, au jucat table și au strigat sloganuri împotriva clasei politice.

Protestul sindicaliștilor este îndreptat împotriva liberalizării prețului gazului metan, care va conduce, în opinia liderilor de sindicat, la dispariția societăților producătoare de îngrășăminte chimice din România.

Sursa: www.bzb.ro

 

Sindicatele cer indexarea pensiilor din pilonul II

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” a dat publicității un comunicat, în care face o serie de precizări referitoare la sistemul de pensii. Confederația consideră că este necesar ca legea pensiilor – pilon II să fie modificată astfel încât acest sistem să dea cel puțin un randament egal cu procentul de încasări preluat de la pilonul I, corectat cel puțin cu inflația perioadei de acumulare, pentru că în caz contrar sistemul de pensii – atât public cât și privat – se va prăbuși.”

Sursa: www.cugetliber.ro

 

Hidroelectrica Târgu ““ Jiu nu se va desființa. Cel puțin asta susține președintele Hidrosind, Decebal Sulea

Planul de reorganizare al Hidroelectrica, pus la cale de  lichidatorul judiciar al companiei, a fost oprit deocamdată de Hidrosind, care a apelat la instanța de judecată. Salariații Sucursalei Hidroelectrica Târgu- Jiu care au fost disponibilizați în luna ianuarie au câștigat procesele intentate companiei, privind acordarea de plăți compensatorii. Reprezentanții Hidorsind sunt gata să îi reprezinte în instanță și pe cei 36 de salariați care au primit preavizele luna trecută: “Vom depune două acțiuni: una pentru reangajare și cea de-a doua pentru plăți compensatorii”, anunță Decebal Sulea. Liderul Hidrosind aduce noi acuzații lichidatorului judiciar al Hidroelectrica.

Sursa: www.gorj-domino.com

 

2 combinate ale Mechel vor fi repornite, există șanse ca Mittal să mai crească producția cu 1 milion de tone la Galați

Ministrul Economiei Varujan Vosganian spune că există posibilitatea ca două dintre cele patru foste combinate ale Mechel, cele de la Buzău și Târgoviște, să fie repornite și ca ArcelorMittal să mărească producția de oțel cu încă un milion de tone după ce va fi pus în aplicare Planul de acțiune al UE privind oțelul, care va fi anunțat pe 11 iunie de Comisia Europeană. Pe de alta parte, ArcelorMittal, care la privatizarea Sidex Galati a preluat cinci furnale si acum mai functioneaza doar cu unul, ar fi promis guvenului roman ca va majora productia de otel cu un milion de tone daca se reduce povara cu certificatele verzi (guvenul a taiat intre timp subventiile-n.red), daca se reduce sau dispare asa-numita taxa de cogenerare si daca va putea prelua de la Electrica distributia de energie din interiorul combinatului.

Sursa: www.zf.ro

 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153