Buletin informativ sindical 18.06.2013

Sindicaliștii susțin că deși Legea bugetului de stat prevede că operatorii economici care au înregistrat profit în anul precedent pot majora cheltuielile cu salarii, CNADNR a decis să reducă fondul de salarii

Federația Generală a Sindicatelor Familia, care reprezintă interesele Sindicatului Drumarilor Elie Radu din CNADNR, precizează că sindicaliștii vor protesta, nemulțumiți de modul în care compania a înțeles să respecte Contractul Colectiv de Muncă (CCM) încheiat în acest an.

Sursa: www.mediafax.ro

 

Supărarea angajaților protestatari de la ETA SA a fost de scurtă durată, aceștia reluând lucrul marți, 11 iunie, dimineață

Și dacă în urma comunicatului de presă remis de către Ion Popescu, directorul general al SC ETA SA toată lumea ar fi crezut că Sindicatul Liber alȘoferilor din ETA va fi de partea sa, iată că liderul de sindicat, Constantin Duță, le dă oarecum dreptate protestatarilor. Potrivit acestuia, încetarea protestului a avut loc după o nouă rundă de negocieri între reprezentanții conducerii ETA SA, sindicaliști, protestatari și reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea, convenindu-se că va fi întocmită o nouă organigramă în care nu vor mai apărea 32 de persoane angajate recent. Oamenilor, protestatarilor și nu numai, li s-a explicat că momentan nu sunt fonduri pentru majorări salariale, fondurile acestea, pentru majorări salariale vor fi doar în momentul în care va fi reorganizată activitatea și va apărea o nouă organigramă care nu va mai cuprinde persoanele angajate recent, în număr de 32 sau doar o parte dintre acestea se vor regăsi.

Sursa: www.radicalonline.info

 

Cartel Alfa, despre privatizarea CFR Marfă: Guvernul se supune orbește unor directive venite din exterior

Federația Mecanicilor de Locomotivă va picheta, începând de marți, 19 iunie, sediul Ministerului Transporturilor, cerând oprirea privatizării CFR Marfă, întrucât în timpul acestei proceduri au intervenit schimbări în structura societății, au declarat luni lideri sindicali. Vicepreședintele Confederației Naționale Sindicale “Cartel Alfa”, Liviu Apostoiu, a declarat că privatizarea CFR Marfă a devenit și pentru actualul Guvern “o chestiune de a se supune orbește unor directive venite din exterior”, iar sindicatele cer stoparea procedurii și reluarea ei în condiții normale, informează Mediafax.

Sindicaliștii au spus că suma pentru care ar urma să fie vândută compania CFR Marfă este foarte mică și cer ca vânzarea să se facă la valoarea de piață, adică peste un miliard de euro.

Sursa: www.ziarero.antena3.ro

 

PROTOCOL: Minerii și energeticienii vor lucra cu patru zile mai mult!

Ministrul delegat al Energiei Constantin Niță a dispus, după întâlnirea cu administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, ca în cel mai scurt timp să fie încheiat un protocol între cele două părți prin care oamenii să primească înapoi banii pierduți după concediul fără plată. De asemenea, Niță a mai spus că săptămânal, consilierul său, Gavril Baican, va veni la Gorj pentru a vedea cum decurg lucrurile între administrație și sindicate. Prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Ion Rușeț, a fost la ministrul delegat al Energiei, Constantin Niță, însoțit de alți lideri de sindicat. Din partea administrației a participat Ion Petroniu, șeful Diviziei Strategie Dezvoltare. La ședință au mai fost și consilierul Gavril Baican, secretarul de stat Maricel Popa și Adrian Ciontea, secretarul de stat pe dialog social.

Sursa: www.pandurul.ro

 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153