Buletin informativ sindical 25.06.2013

Producătorul de componente auto Draxlmaier vrea sa renunțe la aproape 300 de angajați de la fabrica din Pitești

Reprezentanții companiei germane Draxlmaier Pitești, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto in Romania, au avut joi o prima intalnire cu reprezentantii sindicatelor, pentru a se consulta cu privire la procesul de restructurare a 292 de posturi din fabrica de la Pitesti. Compania are 12.000 de angajati in tara si spune ca face restructurari la Pitesi pentru a-si pastra competitivitatea, adaugand ca va angaja 1.500 de persoane in tara, anul acesta. Restructurarile se fac respectand legislatia in vigoare, iar consultarea cu sindicatele de azi este una dintre etapele prevazute in proces.

Sursa: www.0-100.hotnews.ro

 

PROTESTE ÎN SĂ‚NĂ‚TATE: medicii ies în stradă începând cu 1 iulie

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a anunțat că, începând cu data de 1 iulie, vor fi declanșate proteste, în cadrul întrunirii organizațiilor profesionale ale medicilor, sindicatelor, asociațiilor pacienților decizându-se ca în două săptămâni să se stabilească cu calendar în acest sens.

Sursa: www.capital.ro

 

Alro: România ar trebui să blocheze acordarea certificate verzi după ce se atinge ținta de 24%, asumată la UE

Alro deja s-a ajuns în situația în care angajații lucrează o zi pe lună fără plată pentru ca grupul să nu treacă la concedieri. “Ar fi absurd să dăm afară oameni din cauza certificatelor. Nu vrem să pierdem ingineri și specialiști. Sunt doar opt fabrici în lume acreditate pentru industria aeronautică, iar Alro face parte dintre ele”œ, a completat el.   Potrivit oficialului, Alro a plătit anul trecut 47 de milioane de dolari pentru certificate verzi și 23 de milioane de dolari pentru cogenerare. În acest moment, energia verde reprezintă 16,5% din costul pe tona de aluminiu, respectiv 300 de dolari. Iar cheltuielile înregistrate cu certificatele verzi pe doi ani anulează practic investiții de 100 de milioane de dolari făcute în reducerea emisiilor de noxe și 60 de milioane de dolari în eficiență energetică.

Sursa: www.adevarul.ro

 

19 iunie: protest impotriva creșterii nejustificate a preturilor la gaze si energie electrica

O manifestatie de protest în fața Guvernului organizata de Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, Federatia Sindicala a Siderurgistilor METAROM, Federatia Nationala Sindicala SOLIDARITATEA-METAL si Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA. La manifestație au participat aproximativ 2000 de membri ai celor patru federații din industrie, afiliate la Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, care protestează față de perspectiva pierderii locurilor de muncă ca urmare a majorării prețului la gaze si energie electrica.

Sursa: www.cartel-alfa.ro
 
 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153