Buletin informativ sindical 11.07.2013

Unii sindicaliști din cadrul FNME au depus plângeri penale împotriva conducerii CEO

Lideri din cadrul Federației Naționale Mine Energie au depus sau intenționează să depună plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu împotriva conducerii Complexului Oltenia. Membri ai sindicatului majoritar au reacționat după ce au fost trimiși în producție, fiindu-le desființate posturile de inspectori sociali.

“Există o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu împotriva echipei manageriale. Decizia pe care au luat-o este pripită, se încalcă Contractul Colectiv de Muncă și ar putea duce la conflicte de muncă” declară primvicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Ion Rușeț.

Sursa: www.radioinfinit.ro

 

Filiala Galați a CNSLR Frăția renaște după un an și jumătate

Confederația sindicală națională CNSLR Frăția va avea din nou o filială la Galați, după un an și jumătate de pauză. Conducerea vechii filiale și-a dat demisia în bloc, în cursul lunii ianuarie 2012, după care filiala a fost dizolvată. În ultima decadă a lunii iunie 2013, s-a decis ca filiala din Galați să fie reactivată, sub conducerea vechiului președinte,Ștefan Frunză. Conform luiȘtefan Frunză, CNSLR Frăția numără aproape 9.000 de membri de sindicat la Galați. Singura confederație sindicală mai puternică pe plan local este Cartel ALFA, cu aproximativ 11.000 de sindicaliști.

Sursa: www.presagalati.ro

 

“Laminorul”, o bombă socială cu ceas

Sindicaliștii de la “Laminorul” amenință cu ample mișcări de protest, supărați că autoritățile locale și cele centrale i-au uitat complet, împăcându-se cu ideea că uzina nu mai are niciun viitor. Ieri, la solicitarea organizației sindicale, prefectul Mihaela Marcu a invitat la discuții reprezentanții salariaților. Liderul Constantin Iarca a ținut să puncteze de la început faptul că se prefigurează o problemă socială gravă, în contextul în care unitatea este deja în întârziere cu plata salariilor și, mai grav, conducerea companiei a anunțat că nu mai are bani pentru plăți similare în următoarea perioadă.

Sursa: www.obiectivbr.ro

 

A patra tură de disponibilizări de la combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii

Aproximativ 150 de de salariați de la Mechel își primesc preavizele. Potrivit sindicatului Mechel, măsura este una ilegală pentru că nu se justifică nici din punct de vedere al producției, dar nici din punct de vedere financiar, combinatul având încasări și pentru luna iunie. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj susține că planul de reorganizare al companiei, inclusiv disponibilizările, depinde doar de firma de insolvență.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

 

Salariații CNADNR somați să fie de acord cu reducerea salarială

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” protestează “ferm față de abuzurile incredibile” care au loc în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Potrivit Cartel ALFA, ieri, salariații care nu au semnat actele aditionale de reducere a salariilor din cadrul CNADNR au fost chemați și, sub amenințarea comisiilor disciplinare, somați să fie de acord cu reducerea salarială și să semneze actul adițional.

Sursa: www.bursa.ro

 

© 2013 SYNDEX ROMANIA Tel.: +40 372 919 153